Redan under 30-talet så började de tre bröderna Nils, Erik och Filip Hedman med lite taxikörningar i byarna runt omkring Svärdsjö. 1941 blev det däremot Filip Hedman, då 34 år gammal, som ensam tog företaget vidare.

Filip Hedman var en mångsysslare, som förutom sitt arbete med taxiverksamheten även ägnade sig åt att köpa upp skog och bedriva en verksamhet där han förmedlade uthyrning av sportstugor. Till vardags var han en fembarnsfar som intresserade sig för jakt och fiske.

Från enmansföretag till bussbolag
Hedmans som bussbolag är idag inne på sin tredje familjegeneration som bedriver verksamheten, och det enmansföretag som Filip startade upp i början på 40-talet har idag utvecklats till ett stort bussbolag med närmare 100 anställda. Något som inte har förändrats med åren är däremot omtanken för sina kunder och viljan att ge service i alla led - något som började med Filip och som lever vidare i företagets värderingar än idag.

Hedmans från 1941 till nu
Filip startade upp Hedmans på riktigt med hjälp av en enda bil som han då köpte från bussgaraget, och han bedrev sedan verksamheten själv med hjälp av denna bil ända fram till 1963. Det året investerade han i en liten folkvagnsbuss och utökade sina tjänster med skolskjuts för Svartnäsbarnen och Korsåbarnen. Filip arbetade till sin bortgång 1964, då verksamheten överlämnades i händerna på frun Ann-Lis Hedman som själv drev verksamheten vidare.
1971 kom även den äldsta sonen Torbjörn in i företaget och hjälpte sin mor med körningarna. Han var då för ung för att få köra taxi och "gick då till kungs" för att få dispens att arbeta som taxichaufför.
1979 förstärktes teamet med ytterligare en av sönerna, Jan. Ungefär samtidigt som Jan började i företaget bildade man även aktiebolag, och Hedmans drevs då av änkan Ann-Lis tillsammans med sönerna Torbjörn och Jan. Under alla år har även syster Inger jobbat i företaget.

I maj 2012 blev det delvis generationsskrifte och idag drivs Hedmans av Torbjörns son Emil tillsammans med systern Ingers son Mattias samt Torbjörns yngste bror, Håkan.

Nuvarande VD Mattias Dahlström började sin resa inom företaget som chaufför och är son till Inger som även hon är verksam i företaget.

Hedmans är ett välbevarat familjärt företag som har vuxit tillsammans med kunden genom åren.
För oss handlar det om att erbjuda mer än att bara hyra buss och vår vision är att kunna leverera
omtanke, service och kvalitet i alla våra relationer. Det ska vara en enkel och glädjefylld
upplevelse att boka buss via oss.

Bra, konkurrenskraftiga priser
Turistbussar, minibussar och taxibilar
Lokal och internationell transport

Specialresor
Företagsresor
Idrottsresor
Skolresor

Pensionärsresor
Bröllopstransporter
Bokningshjälp till evenemang mm